~ Lisätietoa tekniikoista ~

Klassinen ja urheiluhieronta

Olen koulutettu hieroja, ja käytän hoidoissani sekä klassista että urheiluhierontaa . Minulta kysytään usein mitä eroa näissä on, ja vastaus kuuluu että ei ole olemassa klassista hierontaa ilman urheiluhierontaotteita, eikä urheiluhierontaa ilman klassisia otteita. Hoidettavan toiveet ja tarpeet vaikuuttaa siihen tuleeko hoidosta tyyliltään enemmän lihaksia muokaavampaa eli ns urheiluhierontaa, tai sisältääkö se enemmän ns klassisia sivelyotteita.

Hoidon aikana käytetään pyyhkeitä ja öljyä, joten päällisvaatteet riisutaan siltä alueelta jolle hieronta kohdistuu. 

Hierottava voi olla päinmakuulla, selinmakuulla, kyljellään tai istuma-asennossa hoidon aikana.

Purentalihashieronta 

Purentalihaksia rentouttava hieronta. Hierotaan kasvot, niska, kaula ja erityisesti purentalihakset sekä suun ja kielen käyttöön liittyviä lihaksia sekä ihon päältä että suun sisäpuolelta käyttäen kumihanskoja.

Intialainen Päähieronta

Intialainen päähieronta on laajalti tunnettu sen rentouttavasta vaikutuksesta. Tämä hoito on erittäin hellä, palauttava,  rentouttava ja laskee tehokkaasti stressitasoa, hengitystiheyttä ja verenpainetta. Tämä auttaa aktivoimaan meidän elintärkeän parasympaattisen hermoston, joka on vastuussa kehomme palautumisesta, solujen korjaamisesta ja kokonaisvaltaisesta energian tasapainosta. Hoidon aikana käsittelen monipuolisesti koko pään, kallonpohjan, niskan, kaulan, hartiat, hiukset sekä kasvojen alueen kaikkia tärkeimpiä akupisteitä. Hoito etenee erittäin rauhalliseen tahtiin varmin ottein, mahdollistaen näin täyden rentoutumisen hoidettavalle.

Hoito tehdään selinmakuulla, vaatteet päällä.

Shiatsu hieronta

Shiatsu on tehokas hoitomuoto jonka vaikutukset ulottuvat sekä puhtaasti fysiologiselle tasolle, että henkiselle, mielen ja energian tasolle.

Shiatsu on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva, Japanista peräisin oleva hoitomuoto, jonka avulla pyritään avaamaan kehon jännitteitä ja lukkoja akupisteitä ja akukanavia (meridiaaneja) käsittelemällä. Hoidon aikana käydään läpi eri kehon alueet erilaisin heilutuksin ja venytyksin, hieroen ja painellen. Tarkoituksena on rentouttaa keho ja mieli samalla aktivoiden sisäisen voiman (Qi:n) kiertoa kehon kanavissa. 

Hierottava voi olla päinmakuulla, selinmakuulla tai kyljellään hoidon aikana. Muista rennot ja mukavat vaatteet, sillä shiatsu hieronta tehdään vaatteet päällä.

Ayurvedalainen kävelyhieronta

Kokon kehon tehokkaasti rentouttava painallushieronta, jossa hierottava makaa patjalla vaatteet päällä, ja hieroja käyttää jalkapohjaa luoden painalluksia eri puolen kehoa.

Mobilisaatio

Tekniikat, jotka keskittyvät nivelten liikkuvuuden edistämiseen, kutsutaan mobilisaatioksi. Mobilisaatio auttaa kipuun ja liikerajoittuneisiin niveliin. Mobilisoinnin aikana hoitaja liikuttaa hoidettavan raajoja ja venyttää nivelsiteitä, joka m.m stimuloi nivelpusseja erittämään nivelnestettä, joka edistää nivelten liikkuvuutta. Mobilisointitekniikat sisältyvät automaattisesti kaikkiin hierontahoitoihin joissa ne ovat tarpeen.

Venytykset

Aktiivisten (asiakkaan itse tekemien) venytysten ohjeistamisen ohella, kohdistan lihaksiin hoidon aikana  myös vipuvarsitekniikoita, eli pumppaavia venytyksiä, faskiavenytyksiä, vastustettuja liikkeitä ja MET-lihasenergia venytyksiä, jotka kaikki tuovat tehokkaasti lisää liikelaajuutta kireisiin lihaksiin ja niveliin. Kaikki venytykset sisältyvät automaattisesti kaikkiin hierontahoitoihin joissa ne ovat tarpeen.


~ Erikoishieronnat ~

Gua Sha hieronta

Gua sha on kiinalaisessa lääketieteessä yli tuhat vuotta käytetty hoitomenetelmä, jossa hoidettavaa aluetta aluetta hangataan (gua = raaputtaa, hangata) lastalla, joka on yleensä valmistettu jade-kivestä, bian-kivestä tai luusta.

Jos hoidettavalla alueella on tukos energian virtaamisessa, "sha" (= punoittava jälki, petekia) nousee pintaan ja syntyy voimakkaita punaisia pisteitä. Sha tarkoittaa sitä, että tukoksen aiheuttava patogeeni tuodaan kehosta pois.

Gua sha parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa jopa 400 %:lla, jolloin ravinteet, happi ja lymfanesteet virtaavat paremmin, jännitykset vapautuvat ja kivut lievittyvät.

Kuppaus

Kuppaus on vanha kansanparannuskeino. Se toimii siten, että iholle laitetaan kuppaukseen tehty kuppi, ja kupin sisältä imaistaan ilma pois, jotta muodostuva alipaine nostaa ihoa ylös, luoden tilaa ja venytystä kyseiselle alueelle. Kuppaus saattaa myös suoraan helpottaa sairauden aiheuttamaa kipua vähentämällä kudoksen sisäistä painetta.